Lekkerste gehaktvariant 2014

Persbericht, 30 september 2014, Epe

Keurslagerij Horst wint Lekkerste Gehaktvariant 2014

Marco Jurriëns van Keurslagerij Horst uit Epe maakt de Lekkerste Gehaktvariant van 2014 met zijn ‘Real American BBQ Meat Ball.’ De Real American BBQ Meat Ball is een gehaktproduct met pancetta en smokey-saus. “Een gehaktvariant die perfect is uitgevoerd”, aldus de jury.

Juryvoorzitter en chef-kok Jeremy Vermolen reikte deze eerste prijs uit tijdens de prijsuitreiking in Maarssen op 29 september. Marco Jurriëns scoorde eerder al hoog bij een andere vakwedstrijd van de KNS; in 2012 won Keurslagerij Horst de Spare Ribs Trophy.

De ‘Fleur de Mer’ van Slagerij Krijn Buth uit Ooltgensplaat won de tweede prijs. De Butcher Meat High Tea van Slagerij en Partyservice Gelderblom uit Rotterdam won de derde prijs in de wedstrijd om de Lekkerste Gehaktvariant.

De Lekkerste Gehaktvariant is het creatieve onderdeel van de wedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt. De jury, bestaande uit Jeremy Vermolen, chef-kok, juryvoorzitter en regelmatig te zien op tv, slager en winnaar van 2013 Theo Beerens en SVO-docent Ruud van Gils, vindt de gehaktvariant een wedstrijdonderdeel met toegevoegde waarde: “Bij de gehaktvariant draait het om verschillende elementen. Het hele concept moet kloppen. Creativiteit, smaak, presentatie en uitvoering zijn allemaal belangrijke elementen voor een geslaagde gehaktvariant”, aldus Jeremy, Theo en Ruud.

De gehaktvariant van Keurslager Horst heeft de titel gewonnen van de Lekkerste Gehaktvariant omdat deze hoog scoort op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk en kleur, creativiteit, verhouding gehakt, en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Een trotse Marco Jurriëns zei enthousiast: ”Top dat we deze eerste prijs hebben gewonnen met onze Real American BBQ Meat Ball. Heel leuk om deze waardering te krijgen. Het winnen van zo’n titel geeft echt een ‘boost’ aan je slagerij.”

Overige finalisten

De overige finalisten Lekkerste Gehakt Variant 2014 in willekeurige volgorde.

  • Culinaire Slagerij Wapenaar, Scharrel gehakt krokketten, Vlaardingen
  • Roelof en Esther Ende, Keurslager, Delizioso Pollo Tritato, Den Haag
  • Slagerij Smit, Heksenketel, Ternaard

De Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy.

Over Keurslager Horst

Keurslager Horst is meer dan een slagerij. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt. Het rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een kleine slachterij in Teuge geslacht wordt, waarna het in de slagerij tot topproducten verwerkt wordt. Keurslagerij Horst heeft een eigen worstmakerij waarin ze veel producten maken, waaronder rookworst (vele malen met goud bekroond), spareribs (keurslagerij Horst won de Spare Ribs Trophy in 2012), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham komen van eigen hand. De ‘Real American BBQ Meat Ball’ is een nieuw product op deze lijst met successen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.