Spare Ribs Trophy

Gedeelde 4e plaats bij Spare Ribs Trophy 2018

Op 25 juni jl. vond de prijsuitreiking plaats van de Spare Ribs Trophy 2018. Tijdens de feestelijke uitreiking behaalde Keurslager Horst een gedeelde 4e plaats. Om bij de 10 finalisten van deze wedstrijd te behoren, is op zich al reden genoeg om trots op onze spare ribs te zijn.

Voor het behalen van de 4e plaats ontvingen Marco en Yvonne een beker en een oorkonde.

Voor komende barbecueseizoen zijn de spare ribs van Keurslager Horst zeker de moeite waard om te bestellen en van te smullen.


Eervolle vermelding voor Keurslager Horst Spare Ribs Trophy 2017

Keurslager Horst ontving een eervolle vermelding in de Spareribs Trophy 2017, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De spareribs van Keurslager Horst behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland.

Slager Marco Jurriëns van Keurslager Horst ontving de eervolle vermelding uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk.

Slagerij P.J. van den Broek won tijdens de feestelijke uitreiking de eerste prijs op het KNS Inspiratiecongres. De tweede prijs is voor Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs ging naar Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.
Ramon Beuk zei over de spareribs van Keurslager Horst: “Een oude bekende, oud-kampioen is er zelfs ook nu weer in geslaagd om ambachtelijke, met zorg bereide spareribs te maken.”

Marco Jurriëns : “Het is een eer en heel mooi dat we weer in de top 10 zitten. Het geeft aan dat ook dit jaar onze kwaliteit goed wordt gewaardeerd.”

Over Keurslager Horst

In 2007 nam slager Marco Jurriëns en zijn vrouw Yvonne de slagerij over van Leo Horst. Keurslagerij Horst is altijd meer dan een slagerij geweest. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt.
Naast vlees en vleeswaren omvat het aanbod een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee de slager Nederlands Kampioen is geworden. In de eigen worstmakerij worden veel topproducten gemaakt, waaronder rookworst die al vele malen als goud bekroond zijn. Keurslagerij Horst won de KNS Spareribs Trophy eerder in 2012 en 2015.


Kampioen Spare Ribs Trophy 2015

Marco en Yvonne Jurriëns van Keurslagerij Horst uit Epe zijn winnaar geworden van de Spare Ribs Trophy. Uit handen van jury-voorzitter Marcus Polman, kregen zij de felbegeerde prijs.

Voor de tweede keer in hun loopbaan winnen Marco en Yvonne Jurriëns de Spare Ribs Trophy. In 2011 namen ze voor het eerst deel aan de wedstrijd. Slechts één jaar later mochten ze de prijs voor het eerst in ontvangst nemen. ‘We hebben het recept door de jaren heen niet aangepast. Wat goed is, is goed’, beredeneert Marco logisch. ‘Het is een pure sparerib met een echt vleessmaak. Zonder tierelantijnen. Het vlees moet bij een goede spare rib van het bot vallen. En dat doet het bij ons’, vult Yvonne met een glimlach aan.

Juryrapport

Het juryrapport is lovend over de spareribs van Keurslagerij Horst. Marcus Polman vertelt: ‘De winnende spareribs van Keurslager Horst was alleen al een lust voor het oog. Mals vlees en een heerlijke vleessmaak. Met deze rib maak je iedereen blij. Alle smaakpapillen worden geprikkeld.’ Toch was het verschil met de nummer twee Slagerij Hein Swolfs uit Goirle en nummer drie Scharrelslagerij ‘t Oude Ambacht uit Den Haag maar klein. ‘De top drie was erg close. Het ging om kleine verschillen, het werd dan ook echt decimalenwerk.’

Binnenhof

De winnende spareribs in de Spare Ribs Trophy van Keurslager Horst worden ook geserveerd op de Binnenhof barbecue in Den Haag op 2 juli. De laatste kamerdag van Politiek Den Haag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een barbecue in de binnentuin van Nieuwspoort en Binnenhof. De Binnenhof barbecue is een initiatief van de Nederlandse vlees- en pluimveesector. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

Bron: Vleesmagazine


Persbericht, Epe, 25 juni 2015

Keurslager Horst heeft de Spare Ribs Trophy 2015 gewonnen. Op 25 juni ontving Marco Jurriëns samen met zijn team de eerste prijs van deze wedstrijd, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. Keurslager Horst uit Epe is hiermee de trotse winnaar van de vakwedstrijd om de lekkerste spareribs.

Marco Jurriëns ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter Piet van den Berg en weerman Peter Timofeeff. De tweede prijs is voor Gildeslager Bert Zumbrink uit Cothen. De derde prijs is gewonnen door Keurslager Koen van Vugt uit Drunen.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop hebben de spareribs van Keurslager Horst de hoogste punten gescoord. De jury, die bestond uit Bert de Jonge (SVO), Roelof Ende (Keurslager te Den Haag) en juryvoorzitter Piet van den Berg (Nice to Meat), heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’.

“Een sparerib met een ontzettende lekkere bite, botergaar en fijn in de mond. Deze sparerib is heerlijk sappig en heeft een mooi aroma, maar behoudt toch volledig een mooie vleessmaak. Ongetwijfeld wordt het een favoriet voor heel veel liefhebbers van spareribs!”, aldus de jury.

“Ik ben zelf een groot liefhebber van spareribs”, aldus weerman Peter Timofeeff. “Bij een Nederlandse zomer weet je nooit of je veel kan genieten van de barbecue en buiten eten, maar wat mij betreft is het altijd weer voor spareribs!”

Marco Jurriëns wint voor het eerst de Spare Ribs Trophy: “Geweldig om deze prijs te winnen. Wij zijn veel bezig met de ontwikkeling van onze producten en hebben al mooie prijzen voor onze eigengemaakte producten gewonnen. Voor ons een prachtige beloning voor het ambachtelijke vak dat we met zoveel trots doen.”

Over Keurslagerij Horst

Keurslager Horst is meer dan een slagerij. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt. Het rundvlees komt van het Belgisch blauw-witte ras dat in een kleine slachterij in Teuge geslacht wordt, waarna het in de slagerij tot topproducten verwerkt wordt. Naast vlees en vleeswaren levert Keurslagerij Horst een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of gewoon luxe hapjes. Keurslagerij Horst heeft een eigen worstmakerij waarin ze veel topproducten maken, waaronder rookworst (vele malen met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham komen van eigen hand. Nu zijn de spareribs aan die lijst toegevoegd.

Spare Rib Trophy 2012

BUSSUM - Keurslager Horst uit Epe heeft de Spare Ribs Trophy 2012 gewonnen. Eigenaar Marco Jurriëns nam voor het eerst deel aan de door de KNS georganiseerde wedstrijd.

Weinig marinade, een beetje pekel, kruiden van De Weerd Specerijen en vlees van de Krull-varkens. Dat zijn volgens een verraste Marco Jurriëns de succesfactoren die zijn spare ribs tot de beste hebben gemaakt. Samen met zijn vrouw Yvonne en het team was de slager gisteravond afgereisd naar Theater Spant! in Bussum waar het gezelschap door weerman Peter Timofeeff op het podium werd gehaald om de felbegeerde trofee in ontvangst te nemen. 'We doen voor het eerst mee en hadden nooit verwacht bij de eerste tien te komen, laat staan winnaar te worden. Het is zeker de bedoeling dat we de komende dagen uit gaan pakken en ik heb van voorzitter Ad Bergwerff van de KNS vernomen dat we extreem druk worden,' zei Jurriëns kort na de uitreiking.
 
Yvonne en Marco Jurriëns namen in 2007 de slagerij van Leo Horst in Epe over. Ze wonnen de laatste jaren al meer wedstrijden. Zo behaalde de Keurslager tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie, eerder dit jaar, de eerste prijs met de aspergeschotel. Ook werd bij de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) het Gelders Kampioenschap binnengehaald, nadat de jury zich had gebogen over zeven ingezonden worstmakerijproducten.
 
De tweede prijs tijdens de Spare Ribs Trophy ging naar slager Bert Zumbrink uit Cothen en derde werd slager Koen Van Vugt uit Drunen.
 
De uitreiking vond plaats aan het eind van het door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) georganiseerde Inspiratiecongres.
 
Bron: Vleesmagazine

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.