Vakprijs zorgt voor meer naamsbekendheid en klanten

'Zo'n prijs smaakt naar meer'

Persbericht - maandag 14 augustus 2017
Marco Jurriëns - keurslager Horst in Epe

Zijn fijne en grove worst werden vorig jaar kampioen. Naast het winnen van de Bronzen Rookworst viel Marco Jurriëns ook al in de prijzen met zijn spareribs. Dankzij de vakprijzen groeide de klantenkring. Ook de aandacht van de media droeg bij aan zijn naamsbekendheid.

,,De klanten komen nu van ver buiten de regio, zelfs uit Rotterdam en Giethoorn. Zo'n prijs betekent echt winst. De getallen spreken voor zich. Voorbeeld? In 2011 maakte ik 40 kilo spareribs per week, en nu 500 kilo", vertelt Marco.

In 2007 nam hij samen met zijn vrouw de zaak over van keurslager Horst waar hij toen al 17 jaar werkte. Zijn vlees komt vers uit de regio: runderen uit Teuge en wroetvarkens uit Hardenberg. Jaren greep hij nét naast de bokaal. Daarom wilde hij de uitreiking deze keer overslaan maar men verzocht hem nadrukkelijk toch te komen.

,,Zo'n avond is wat ongemakkelijk. Iedereen krijgt beker en lof, en jij zit daar in de zaal met lege handen." Dit keer was dat anders.
,,Als laatste maken ze altijd de algemene winnaar bekend. En dat was ik," glimlacht Marco. ,,Klanten kwamen met bossen bloemen. Ze gunnen je dit want jij bent hun slager." In oktober hoopt hij zijn titel te prolongeren. ,,Ik verander niets, ik heb mijn vaste recept. Maar deze hoofdprijs smaakt naar meer."


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.