Keurslager Horst

Keurslager Horst

rundvlees

Belgisch wit-blauwe rund

Op verschillende weides in Nederland, graast in alle rust een stoer rund. De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd, is een echte vleeskoe. Van oorsprong was het een melkvee ras maar door de selectie methoden is het een vleesras geworden. Het dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw en hun edele kop. Ze hebben een zacht aardig karakter en zijn ook uitermate goed geschikt als hobbydieren.

Het vriendelijke karakter zorgt voor een smaakvol en mals stukje vlees. De kalveren van dit Belgische witblauwe ras worden in de wei bij de moeder gezoogd. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten die u proeft in het smaakvolle vlees van het Belgische witblauwe rund. Het vlees wordt daardoor lekker fijn van structuur.

Op stallen en in de weide worden ze verder bijgevoerd. Daardoor krijgt dit vlees langer de kans om z’n smaak en malsheid te verbeteren. Zo komt er een goede marmering en structuur in die de smaak ten goede komt.

Afbeelding


Kwaliteit van het rundvlees

Een laag vetgehalte. Rundvlees staat bovenaan de lijst van caloriearme voedingsstoffen.
Hierbij is het wel belangrijk te weten dat vetstoffen, op voorwaarde dat deze in beperkte mate gebruikt worden, een noodzakelijke energiebron zijn voor ons lichaam.

Rundvlees levert biologisch hoogwaardige proteïnen die nodig zijn voor onze groei. Proteïnen uit rood vlees bezorgen ons lichaam bovendien essentiële aminozuren, waardoor het eigen proteïnen kan aanmaken.

Rundvlees is eveneens een bron van mineralen zoals ijzer (opgenomen door ons lichaam voor de aanmaak van hemoglobine) en zink. Bovendien is rundvlees een belangrijke bron van vitamines zoals B12 die bijdraagt tot het goed functioneren van ons organisme en de opbouw daarvan in ons lichaam.

Rundvlees heeft een homogene structuur en een perfect rode kleur.

Belgisch Wit-Blauwe rundvlees is zacht en smakelijk. Het krimpt niet in de pan (dankzij het lage vochtgehalte) en krijgt een goudbruine kleur tijdens het braden.

Extreme malsheid van het vlees dankzij de fijne musculaire structuur. Het vlees is bovendien sappiger en magerder dan een ander ras.
Doordat het Belgische Wit-Blauwe ras een hogere voedingsefficiëntie en een tragere stofwisseling heeft, stoten ze minder stikstof uit dan andere rassen wat een ecologisch voordeel is.


Bestel online Neem contact op